top of page

תאונות דרכים

ניתן לומר לרוב כי כל אדם אשר נפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי בגין נזקיו.נשוא תאונת הדרכים.  הפיצוי שנקבע מוסדר בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה – 1975. אותו חוק הינו חוק סוציאלי אשר בניגוד לחוקים אחרים מורה על העדר האשם ומגדיל בכך את מעגל הזכאים לפיצוי לאחר פגיעה בתאונת דרכים.

 

לפי אותו עיקרון של היעדר אשמה, מספיק כי ייגרם כל נזק גופני על מנת לקבל פיצוי מבלי לקבוע מי האשם בתאונה כך שלמשל גם תאונה עצמית תחשב על פי החוק כתאונה אשר מזכה בפיצוי. זאת ועוד, גם אם הנהג הוא האשם בתאונה שאירעה על כלי רכב אחרים, בכל זאת, גם הוא יהיה זכאי לפיצוי.

פקודת רכב מנועי [נוסח חדש], תש”ל – 1970 מטילה על בעל הרכב או המחזיק ברכב או הנוהג ברכב חובה לרכוש פוליסה המכסה את אחריותם המוחלטת על פי חוק הפיצויים, וזאת על מנת שלנפגע נזק גוף בתאונת דרכים יהיה ממי להיפרע בגין נזקיו.

לפי דרך המלך, תביעה לקבלת פיצויים לאחר פגיעה בעקבות תאונת דרכים תוגש כנגד חברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב בו היה הנפגע. הולך רגל שנפגע יגיש תביעה כנגד ביטוח החובה של הרכב שפגע בו. רכב אשר אין לו ביטוח חובה המכסה את השימוש או שזהות חברת הביטוח לא ידועה – תוגש התביעה כנגד קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, אשר הוקמה מכוח החוק בדיוק למטרה זו.

 

מה רצוי לעשות לאחר פגיעה כתוצאה מתאונת דרכים?

  1. יש לתעד ככל הניתן את אירוע התאונה ולקבל כמה שיותר פרטים על הרכבים המעורבים באותה תאונה לרבות פרטי עדים ככל וניתן.

  2. יש לפנות לאלתר לקבלת טיפול רפואי בכל מוסד רפואי מוכר ולוודא שכל תלונותיכם תועדו כראוי על ידי הגורם המטפל.

  3. מוטב לפנות למשטרה עם כל הפרטים שבידכם לקבלת אישור משטרה, המסמכים הרלוונטים לקבלת אישור המשטרה הם: פרטי כלל הרכבים המעורבים (רישיון רכב וביטוחי חובה), צילום רישיונות הנהגים, פרטי הנוסעים, מסמכים רפואיים וכל פרט נוסף שיש.

  4. כל היעדרות כזו או אחרת מהעבודה יש לקבל ימי מחלה בהתאם.

  5. יש להקפיד על שמירת מלוא התיעוד הקשור לתאונה ובכלל זה תיעוד רפואי והוצאות שנוגעות באופן ישיר או אפילו עקיף לתאונה.

  6. הכי חשוב - יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו”ד המתמחה בתחום זה.


תאונת אוטובוס:

מה נחשב כתאונת אוטובוס?

ראשית חשוב לציין כי תאונה באוטובוס הינה תאונת דרכים לכל דבר ועניין כפי לשון הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. החוק מגדיר תאונת דרכים כאירוע שבו נגרם נזק גוף כתוצאה משימוש ברכב מנועי למטרת תחבורה. התיקון לחוק מחשיב גם מקרים בהם ישנה התלקחות או התפוצצות של רכיב חיוני לנסיעה כתאונת דרכים וגם נזק כתוצאה מפגיעה ברכב חונה במקום אסור או ניצול כוחו המכני של הרכב. אם כך, הגדרה זו עונה על תאונה באוטובוס כתאונת דרכים בהתאם להוראות החוק.

מספר מקרים בהם תיחשב תאונות אוטובוס כתאונת דרכים-

  1. נפילה בתוך שטחי האוטובוס כתוצאה מבלימה חזקה, טלטול או אבדן שיווי המשקל.

  2. מעידה במדרגות במהלך ירידה או עלייה לאוטובוס.

  3. סגירת דלתות האוטובוס על איבר גוף של נוסע.

  4. פגיעה שנגרמה עקב בלימת חירום.

  5. התהפכות של האוטובוס.

  6. התנגשות בכלי רכב חונה במקום אסור (למשל בתחנת האוטובוס).

  7. התנגשות במעקה בטיחות, גדר, רכב אחר בנסיעתו, בהולך רגל, רוכב אופניים.

  8. ועוד.

הפיצוי המגיע לנפגע בתאונת אוטובוס-

שיעור הפיצוי במקרה זה מורכב בדיוק לפי ראשי הנזק ככל תאונת דרכים העונה על ההגדרה בחוק. כך למשל יפוצה התובע על הפסדים לעבר ועתיד, הפסדי השתכרות לעבר ועתיד, נסיעות, הוצאות, כאב וסבל וכו'...

אז מה כדאי לעשות לאחר תאונת אוטובוס?

לפנות קודם לטיפול רפואי וככל וניתן, לאסוף כל מיידע רלוונטי שיקים אחריות כלפי המבטחת של אותו אוטובוס כמו למשל: פרטי עדים, רישום ברב קו על אותה נסיעה, קבלה על אותה הנסיעה, תמונות, פנייה לחברת ההסעים ועוד.

משרד עו"ד שלומי סימון עובד באופן רציף מול מבטחות של חברות הסעים ועד כה הוגשו אלפי תביעות לנפגעי תאונות אוטובוס. ככל ונפגעת באוטובוס, חשוב לפנות מהר ככל שניתן לעו"ד הבקיא בתחום לקבלת ייעוץ משפטי.

תאונת אוטובוס
bottom of page