top of page
Untitled design (25).png

תאונות ללא ביטוח חובה

אדם אשר עבר תאונת דרכים ולא היה לו ביטוח חובה, רשאי אותו אדם לתבוע בתביעה לפי פקודת הנזיקין את חברת הביטוח של הנהג הפוגע בלבד שאותו צד ג', הוא האשם בתאונה - ככל ויתברר כי התאונה נגרמה כתוצאה מרשלנות של נהג אחר, עומדת בפני אותו נפגע אפשרות להגיש תביעה נזיקית כנגד מבטחת הרכב הפוגע. וכך למשל, רכב צד ג' פגע ברכב הנפגע בזמן בו עצר למתן זכות קדימה במעבר חצייה, יהא צד ג' רשאי לתבוע את חברת הביטוח של אותו רכב צד ג' שפגע בו מאחור. 
 

חלק חשוב וראשוני הוא לבסס את עילת התביעה כי הנזק מקורו בהתרשלות של אותו נהג צד ג'. חשוב לזכור כי החוק מחייב קיומה של פוליסת חובה בתוקף והנהג עלול למצוא את עצמו מתמודד עם ענישה מחמירה ולעמוד לדין פלילי. 
 

איך יודעים מי אשם בתאונה - 
ניתן לומר באופן שאינו חד משמעי כי בכל תאונה ישנה הפרה של החוק שנגרמה ע"י אחד הצדדים. הפנייה לעורך דין בסמוך לתאונה חשובה מאוד, וזאת על מנת שיוכלו לאסוף מידע בסמוך למועד קרות התאונה, מידע אשר לא בטוח שיוכלו להשיג בהמשך כמו למשל מצלמות, עדים, פנייה למשטרה לחקור את המקרה, העמדת חוו"ד של מומחה תעבורה וכו' .חשוב להבין כי בסופו של דבר,  מי שקובע את חלוקת האחריות בין הצדדים זה בית המשפט ולכן מומלץ לפעול בהקדם.
 

קביעת גובה הפיצוי- 
בשונה מתביעות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים, במקרה זה, שיטת חישוב הפיצוי היא שונה ונאמדת בסכומים אשר לרוב יהיו גבוהים יותר בהתאם לנסיבות של תאונה אחרת זהה – זאת כמובן בהסתמך על כך כי ניתן להטיל את האשמה באופן מלא על נהג צד ג'. 
 

פגיעת אופנוע ללא קיומה של פוליסת ביטוח חובה – 
המקרים השכיחים ביותר אלו  מקרים של נהגי אופנוע אשר לא ביטחו את האופנוע בביטוח חובה ונפגעו כתוצאה מפגיעה של רכב צד ג'. עקרון "ייחוד העילה" המוכר לנו בחוק הפלת"ד אינו נוגע לנהג אופנוע במקרה זה – אותו נהג אופנוע שנפגע כתוצאה מאשמת רכב צד ג' אשר פגע בו, יכול להגיש תביעה לפי פקודת הנזיקין וזאת בתנאי שיוכיח כי צד ג', הוא האשם בתאונה. 
 

למשרדו של עו"ד שלומי סימון ניסיון רב בתביעות מעין אלו וע"כ ממליץ כי הדבר החשוב ביותר לעשות לאחר פגיעה כתוצאה מתאונת דרכים, בטח ובטח כאשר לא היה ביטוח חובה בתוקף, הוא לפנות כמה שיותר מהר לייעוץ משפטי. 

bottom of page