top of page
Untitled design (18).png

תאונות ברחוב

הגדרה כללית - 

תאונה ברחוב הינה הגדרה כללית לאירוע שגרם לחבלה לאדם, שאינה תאונת דרכים, וזו קרתה ברשות הרבים. תאונות כאלו יכולות להתרחש באמצע הרחוב, במעברי חציה, בקניונים, בשבילים ובכלל, בכל מקום שבו מותר לציבור להגיע אליו. 


בכדי שתהא עילה לתביעה, ישנם שני גורמים שעליהם להתקיים כאשר הראשון הוא שייגרם נזק גוף כלשהו ( גם נזק נפשי נחשב ) והשני הוא הקשר של אותו נזק גוף לאותו מפגע עליו אחראי אותו הגוף שהמפגע באחריותו. כך למשל, הקניון יישא בעלות גובה הפיצוי ככל ויימצא כאחראי לשלולית מים שבעקבותיה החליק אדם, או למשל, העירייה תישא באחריות הכספית לפיצויי התובע שנפגע בעקבות נפילה לבור באמצע הרחוב. 


החוק אומר כי על הרשות הציבורית "לדאוג לתיקונו, ניקויו, תאורתו וניקוזו של רחוב שאינו רכוש הפרט, וכן למנוע ולהסיר מכשולים והסגת-גבול בו". כלומר, על הרשות הציבורית לנקוט אמצעי בטיחות כפי שקובע החוק ולעשות כל מה שביכולתה על מנת למנוע תאונות, בכל שעה ויום.
כך למשל - הקניון יישא בעלות גובה הפיצוי ככל ויימצא כאחראי לשלולית מים שבעקבותיה החליק אדם.


העירייה תישא באחריות הכספית לפיצויי התובע שנפגע בעקבות נפילה לבור באמצע הרחוב או למשל כאשר אדם שנתקל בעמוד תאורה משום שהרחוב היה חשוך.

מתי צריך להגיש תביעה בגין נזקי גוף או נפש בעקבות תאונה ברחוב?

ברוב המקרים, לוקח זמן להבין את חומרת הנזק הגופני או הנפשי הנגרם בעקבות התאונה ולכן ניתן להמתין להגשת התביעה עד שהיקף הנזק יהיה ידוע וברור. ניתן להגיש תביעות בגין נזקי גוף עד 7 שנים ממועד התרחשות האירוע כאשר לאחר מכן חל חוק התיישנות. אצל קטינים, מניין השנים יחל להיספר החל מהגיעם לגיל 18. 

מה הסכום עליו ניתן לתבוע ?

 ראשית, על מנת להוכיח את הרשלנות של אותו גורם אחראי, יש להציג טענות מתאימות להוכחת רשלנות ובמקרים מסוימים יש לתמוכן בחוות דעת מקצועית של איש מקצוע כמו למשל למשל מהנדס, מומחה בטיחות, קבלן בנייה ועוד.


אותו סכום הפיצוי יקבע על פי קריטריונים רבים, כאשר החשוב והעיקרי מכולם הוא היקף הנזק שנגרם. הסכומים עשויים לטפס לכדי מאות אלפים ומיליוני שקלים והכל בהתאם לגובה הנזק. עו"ד אשר מתעסק בתחום הנזיקין יכול להעריך את הסכום לאחר קבלת ושקלול כלל הנתונים הרלוונטיים ( תנאי השתכרות, גובה הנזק והקשרו לתפקוד התובע, עזרות צד ג', כאב וסבל, נסיעות וכו'...).

אשם תורם – 
אם תובע מאשים גורם אחר ברשלנות שגרמה לו לנזקי גוף, בית המשפט יבחן את המקרה ואת מידת הרשלנות הנובעת ממנו. בחלק מהמקרים, הוא ילמד על סיטואציה שבה אמנם הנתבע התרשל, אך קיימת מידה מסוימת של אחריות גם מצידו של התובע כך שנכון שהנתבעת התרשלה אך אם היה התובע פועל בזהירות (למשל) אז יכול להיות שלא היה נחבל. מצב שכזה נקרא אשם תורם ובהתאם לשיעורו באחוזים בבית המשפט, יופחת סכום הפיצויים הסופי. 

למשרדו של עו"ד שלומי סימון ניסיון רב בתביעות מעין אלו וע"כ ממליץ כי הדבר החשוב ביותר לעשות לאחר פגיעה כתוצאה מתאונת רחוב הוא לפנות כמה שיותר מהר לייעוץ משפטי. 

bottom of page